Actueel

 • 27 maart 2024

  NTCN-congres: Werken met 0 tot 4-jarigen met ontwikkelingsvoorsprong

  Lees meer…

 • 16 maart 2024

  BPS-conferentie voor hoogbegaafde leerlingen 2024

  Lees meer…

 • 17 februari 2024

  Publicatie Schooluitval en thuiszitten

  Lees meer…

 • 28 januari 2024

  Vereniging BPS verwelkomt twee nieuwe leden

  Lees meer…

 • 21 januari 2024

  Bekijk het webinar Jonge begaafde leerlingen

  Lees meer…


 • Alle nieuwsberichten

ORS Lek en Linge

“LEUK EN LEERZAAM!”

Contactgegevens
Adres: Multatulilaan 6, 4100 AL Culemborg / Website

Over de school
Lek en Linge is een openbare, regionale schoolgemeenschap voor vmbo, (t)havo, (t)atheneum en (t)gymnasium met 3800 leerlingen, verdeeld over vier locaties in Culemborg en een vestiging in Geldermalsen. Omdat de school aparte locaties heeft voor brugklas, vmbo, havo en atheneum/gymnasium is kleinschaligheid van onderwijs en begeleiding gewaarborgd. We streven ernaar dat onze leerlingen op school een fijne tijd hebben, veel leren en een diploma halen dat bij hen past.

Onderwijsvisie
Er is veel aandacht voor de individuele ontwikkeling van onze leerlingen, op intellectueel, sociaal, sportief en creatief gebied. Maatwerk staat bij ons hoog in het vaandel: zowel binnen als buiten de lessen en zowel binnen als buiten de schoolmuren.

Kritische succesfactoren
In de hele school hebben medewerkers oog voor de behoeftes van alle, individuele leerlingen, of ze nou onderpresteerders zijn of harde werkers, of ze nou op vmbo of gymnasium zitten. De school staat open voor initiatieven en vernieuwingen. De docenten denken buiten de muren van hun klaslokaal.

Good Practice
Lek en Linge biedt sinds het schooljaar 2015-2016 het programma Brain Skills aan. Brain Skills is voor hoogbegaafde leerlingen die (nog) meer uitgedaagd zouden kunnen worden op onze school. Leerlingen die wel iets extra’s kunnen én willen. Het doel van het programma is het uitdagen en inspireren van leerlingen enerzijds en het aanleren van metacognitieve vaardigheden (bijvoorbeeld doorzetten, problemen oplossen, plannen) anderzijds. Bij Brain Skills worden de leerlingen uitgedaagd hun grenzen te verleggen. Ze volgen brainlessen waarin andere kritisch, creatief en ‘out of the box’ denken centraal staat en filosofische thema’s gekoppeld worden aan de hedendaagse maatschappij. Daarnaast werken ze de leerlingen gedurende een halfjaar aan een eigen project. Wij dagen de leerlingen uit om buiten hun comfort zone te treden en echt iets nieuws te leren. Leerlingen mogen naast deze twee lessen ook reguliere lessen ‘knippen’ om aan hun project te werken.

© Begaafdheidsprofielscholen 2011 | Privacy Statement