Actueel

 • 10 juli 2024

  Publicatie dubbel bijzondere leerlingen

  Lees meer…

 • 1 juli 2024

  “We willen dat de leerlingen op alle vlakken tot ontwikkeling komen” Hb-onderwijs op het Keizer Karel College

  Lees meer…

 • 25 juni 2024

  “Welke leerling in aanmerking komt? Daar hebben we geen criteria meer voor”. HB op de Prins Florisschool

  Lees meer…

 • 18 juni 2024

  Publicatie De sociale en emotionele ontwikkeling van hb-leerlingen

  Lees meer…

 • 17 juni 2024

  Column #13 Marko Otten: Patrick Lam uit Hongkong op zoek naar BPS

  Lees meer…


 • Alle nieuwsberichten

RKbs De walvis

“SAMEN, MET PASSIE EN PERSOONLIJKE GROEI”

Contactgegevens
Eendenplein 5, 2492NZ, Den Haag / website

Over de school
De Walvis is een rooms-katholieke basisschool en staat in Leidschenveen, een wijk van Den Haag. Ook met een andere levensbeschouwing ben je welkom op De Walvis. De school is opgericht in 1998 in een Vinex-wijk en groeide al snel uit tot ongeveer 600 leerlingen. Op dit moment telt de school ongeveer 350 leerlingen.

Wij vinden het belangrijk dat de school een veilige plaats is waar alle kinderen zich geaccepteerd voelen. Met de methode KiVa werken we preventief aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en een fijne sfeer in de klas. Naast de basisvakken besteden we op De Walvis veel aandacht aan coöperatieve werkvormen en eigenaarschap. Tevens werken wij op maat: kinderen werken zoveel mogelijk op hun eigen niveau aan hun eigen leerdoelen. Iedereen heeft een talent en we tonen interesse en benutten ieders talenten.

De Walvis heeft als basis de kernwaarden van de stichting Panta Rhei: ‘vertrouwen’, ‘verbondenheid’ en ‘verantwoordelijkheid’. Daarnaast identificeert de Walvis zich aan de hand van drie pijlers: ’Samen’, ‘Passie’ en ‘Persoonlijke groei’.

Op de Walvis hebben wij plezier. Wij zijn gemotiveerd om onze talenten te ontwikkelen en durven nieuwe uitdagingen aan te gaan. Alle kinderen hebben recht op succeservaringen op De Walvis.
We vinden het belangrijk dat ook cognitief getalenteerde kinderen worden uitgedaagd om zichzelf te ontwikkelen in hun talenten en op het gebied van executieve functies, sociaal emotioneel en ‘leren leren’.

Hoogbegaafdheid
Op De Walvis verzorgen wij extra aanbod voor het meerbegaafde kind van groep 1 tot en met groep 8. Voor de groepen 1 en 2 hebben we De Slimme Kleuterkist, uitdagende werkjes uit de kasten in de kleutergroepen en als het niet genoeg blijkt onder andere Diamant-projecten via Briljantonderwijs.
Voor de groepen 3 tot en met 8 hebben we Levelwerk in huis voor de kinderen die te weinig hebben aan het reguliere werk in de klassen, goed presteren en hierdoor meer uitdaging en verdieping kunnen gebruiken. De kinderen krijgen buiten de groep een half uur per week begeleiding van de coördinator begaafdheid, het vervolg van de begeleiding vindt plaats in de klas zelf.

Hiernaast verzorgen we een middag in de week onze plusgroep voor kinderen die meerbegaafdheidseigenschappen en -kenmerken laten zien. De leerlingen worden begeleid door de coördinator begaafdheid en werken onder andere gericht aan de leerkuil, executieve functies en leren leren. Vanuit de plusgroep krijgen deze kinderen werk mee naar de klas, waar ze in de loop van de week aan moeten werken. Hiervoor wordt tijd vrijgemaakt in de reguliere lessen. Voor deze lessen wordt gebruik gemaakt van verschillende methoden en middelen.

© Begaafdheidsprofielscholen 2011 | Privacy Statement