Actueel

 • 1 juli 2022

  ECHA2022: speciaal Nederlandstalig programma

  Lees meer…

 • 24 juni 2022

  Column #7 Marko Otten: “Nou ja, ik ben hoogbegaafd”

  Lees meer…

 • 20 juni 2022

  Nieuw Landelijk Kenniscentrum Begaafdheid

  Lees meer…

 • 2 juni 2022

  Speciaal programma tijdens ECHA2022 voor Nederland en Vlaanderen

  Lees meer…

 • 31 mei 2022

  Ook volgend schooljaar CBO groepsscreening

  Lees meer…


 • Alle nieuwsberichten

16 maart 2016: Symposium Profielenberaad

Sinds 2011 organiseert het Profielenberaad tweemaal per jaar een symposium voor de aangesloten profielorganisaties: de Stichting Technasium, het Europees Platform/Nuffic (ELOS en TTO), de Cultuurprofielscholen, TopSporttalentscholen/LOOT, Begaafdheidsprofielscholen, WONakademie, Platform Bèta Techniek, de iScholengroep en CV Entreprenasium. Aan de hand van praktijkvoorbeelden van schoolleiders en theoretische inleidingen van wetenschappers, wisselen scholen en vertegenwoordigers van de organisaties inzichten en ervaringen uit die inspireren om de talentontwikkeling van v.o.-leerlingen te bevorderen.

Op woensdagmiddag 16 maart (van 12.30 – 15.30 uur in Utrecht) houden we ons negende Symposium.
Thema van deze keer is “Ons Onderwijs 2032 – een nieuw curriculum – worden leerlingen daar beter van?”

Merlijn Verstraeten van het Comenius College in Hilversum (o.a. WON- en LOOT-school) vertelt over haar ervaringen met curriculum-ontwikkeling, Renée van Eijk van het Platform Ons Onderwijs 2032 gaat in op het (binnenkort te verschijnen) advies voor een nieuw curriculum, en prof dr Sietske Waslander, lid van de Onderwijsraad, deelt met ons haar visie op de rol van praktijkonderzoek bij innovatie. Er is ruim gelegenheid voor gedachtenwisseling met elkaar.

Locatie: Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie, Kromme Nieuwegracht 66 (ingang via een smalle straat, rechts opzij van de voordeur) te Utrecht.

De deelname is kosteloos voor scholen die aangesloten zijn bij een van de profielorganisaties.

Wilt u in verband met de catering voor vrijdag 4 maart a.s. via info@publiekleiderschap.nl bevestigen of en met welke collega’s u aanwezig zult zijn?

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en enkele achtergronddocumenten (w.o. Manifest Profielenberaad, Advies Platform Ons Onderwijs 2032 en de reactie van het Profielenberaad daarop).

© Begaafdheidsprofielscholen 2022 | Privacyverklaring