Actueel

 • 12 januari 2023

  Wiersma verdubbelt geld voor hb-onderwijs

  Lees meer…

 • 14 december 2022

  Een nieuw lid stelt zich voor: O.b.s. Mozaïek

  Lees meer…

 • 14 december 2022

  Maatwerk, talentbegeleiders en ruimte geven – Het Titus Brandsmalyceum

  Lees meer…

 • 14 december 2022

  School op de Berg: hb-onderwijs als de gewoonste zaak van de wereld

  Lees meer…

 • 28 november 2022

  Talent: ‘Bloom is meer dan (we) denken’

  Lees meer…


 • Alle nieuwsberichten

Lustrumconferentie

DE VERENIGING BEGAAFDHEIDSPROFIELSCHOLEN BESTAAT 15 JAAR!
“EEN KRACHTIG NETWERK”

Als cadeau voor het derde lustrum organiseert het BPS-bestuur op 22 maart 2023 een inspirerende, uitdagende en actuele lustrumconferentie, speciaal voor schoolleiders, leraren, docenten, coaches en iedereen die bij onze leden betrokken zijn bij het hb-onderwijs. Sprekers zijn onder andere Kathleen Venderickx, Tessa Kieboom, Alexander Minnaert en Mirian Rutten. De kracht van het samenwerken, samen delen en samen onderzoeken staat centraal. Samen zijn we een krachtig netwerk voor de hoogbegaafde leerling.

De lustrumconferentie vindt plaats bij Cursus- en Vergadercentrum Domstad, Utrecht. Hieronder staat meer informatie en het aanmeldformulier. Deelname is kosteloos voor leden en genodigden.


Programmaschema
09:30 uur Inloop
10:00 uur Plenaire opening (welkomstwoord voorzitter Marko Otten en lezing Prof. Dr. Kathleen Venderickx)
11:00 uur Pauze
11:30 uur Workshops ronde 1 (met onder andere Kathleen Venderickx, Saskia Bruyn, Tijl Koenderink, Mirian Rutten)
12:30 uur Lunch
13:30 uur Plenaire opening middagdeel (Marko Otten over de Vereniging, lezing Prof. Dr. Alexander Minnaert)
14:45 uur Speeddaten
15:30 uur Pauze
15:45 uur Workshops ronde 2 (met onder andere Middagronde workshops Alexander Minnaert, Saskia Bruyn, CBO Vooruitwerklab, Mirian Rutten)
16:45 uur Borrel


Over de sprekers

Prof. dr. Tessa Kieboom verdiept zich sinds 1998 in hoogbegaafdheid. Door haar jarenlange praktijkervaring met meer dan 10000 hoogbegaafde jongeren en volwassenen is ze uitgegroeid tot een veelgevraagde experte in Vlaanderen en Nederland. Haar boek ‘Hoogbegaafd als je kind (g)een Einstein is’ is er een standaardwerk. Ze is bestuurder van Exentra en co-titularis van de Leerstoel Hoogbegaafdheid aan de Uhasselt.

Prof. dr. ir. Kathleen Venderickx is bestuurder van Exentra waar ze al meer dan 10 jaar mee haar schouders onder zet. Samen met Tessa Kieboom schreef ze het boek ‘Meer dan intelligent’ en ze is co-titularis van de Leerstoel Hoogbegaafdheid aan de Uhasselt.

Tijl Koenderink is specialist hoogbegaafdheid, ondernemer en auteur van de boeken ‘De 7 Uitdagingen’ en ‘Is het voor een cijfer?’. Hij is oprichter van opleidingsinstituut Novilo en oprichter van de School of Understanding Tijl onderhoudt contacten met de overheid, samenwerkingsverbanden, diverse besturen en is actief rondom thema’s die te maken hebben met onderwijsvernieuwing.

Alexander Minnaert is hoogleraar Orthopedagogiek en Klinische Onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn vakgebieden zijn: orthopedagogiek, onderwijs en onderwijskunde, onderwijspsychologie en ontwikkelingspsychologie. Hij doet onder andere onderzoek naar dubbelbijzondere leerlingen.

Mirian Rutten is coach, begeleider en opleider, gespecialiseerd in hoogbegaafde jongeren en volwassenen. Ze biedt trainingen aan voor verschillende erkende organisaties.

Meer sprekers volgen….


Aanmelden

 • De lustrumconferentie is alleen toegankelijk voor leden van de Vereniging Begaafdheidsprofielscholen en voor specifieke genodigden.
 • Deelname is kosteloos.
 • Vanwege de capaciteit van de locatie kunnen er maximaal 2 mensen per school komen.
 • Als je je hebt aangemeld en je bent toch verhinderd, dan horen we dat graag zo snel mogelijk.
 • Een aantal weken voor de conferentie ontvang je een mail waarmee je een keuze kunt maken uit de workshops.

  © Begaafdheidsprofielscholen 2022 | Privacyverklaring