Actueel

 • 17 januari 2020

  INFODAG Data Science en AI voor hoogbegaafden

  Lees meer…

 • 24 december 2019

  AD: Jari (17) won beurs bij Apple en bouwt nu apps voor Wehkamp

  Lees meer…

 • 16 december 2019

  Column #18 – ‘Anders vasthouden’

  Lees meer…

 • 29 november 2019

  Artikel Waarom een nieuwe gedragscode voor de vereniging?

  Lees meer…

 • 19 november 2019

  Nieuwe gedragscode BPS

  Lees meer…

Prins Florisschool

“STRALEND SAMEN SPELEN, LEREN EN GROEIEN”

Contactgegevens
Adres: Hazerswoudestraat 250, 2729CN Zoetermeer / website

Over de school
De Prins Florisschool is een fijne, kleurrijke, eigentijdse en ambitieuze school in Zoetermeer. Er zitten bijna 500 leerlingen op onze school waar oog is voor de unieke talenten van ieder kind. Een school waar kinderen alle kansen en mogelijkheden krijgen.
Op de Prins Florisschool gaan we uit van de overeenkomsten tussen mensen. Iedereen is anders en je mag trots zijn op wie je bent. De kinderen voelen zich betrokken en veilig.
Op de Prins Florisschool besteden we in alle groepen veel aandacht aan samen werken en leren. Als kinderen vanaf de basisschool goed leren samenwerken, zullen ze dat in de toekomst ook blijven doen. We betrekken ouders graag bij ons onderwijs. Samen delen we de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van onze kinderen.

Onderwijsvisie

Visie
De visie van de Prins Florisschool is: ‘Wij gaan uit van de gedachte dat ieder kind uniek is. Dit zien we terug in de verschillende karakters van de kinderen, de wijze waarop ze leren en hoe ze omgaan met anderen.’

Missie
De missie van de Prins Florisschool is “Stralend samen spelen, leren en groeien”,  met betrekking tot cognitief getalenteerde kinderen is dit ook nog: “Met plezier uitblinken”. Ieder kind verdient een zo persoonlijk mogelijke aanpak. Alle kinderen hebben recht op schoolsucces. Wij bieden cognitief getalenteerde kinderen de ruimte om hun persoonlijke mogelijkheden te ontdekken en te ontwikkelen, zodat potentie kan worden omgezet in prestaties.

Good Practice
De Prins Florisschool verzorgt een extra aanbod voor de meer- en hoogbegaafde leerling van groep 1 tot en met 8.  Daarnaast hebben we  op school een voorziening voor meer- en hoogbegaafde leerlingen met een specifieke hulpvraag: Denkwijs Onderbouw. Denkwijs is voor leerlingen van groep 1 tot en met 4 van de Unicoz Onderwijsgroep, waar de Prins Florisschool onderdeel van is. Leerlingen werken hier aan hun specifieke onderwijsbehoefte. Ze worden  onder meer geholpen met plannen, samenwerken, doorzetten en concentreren. Kinderen werken wekelijks zelfstandig en  samen aan opdrachten. Ze leren onderzoeken, reflecteren en evalueren, op hun eigen niveau.

Kritische succesfactoren
De Prins Florisschool heeft meerdere collega’s die de opleiding talentbegeleider hebben volbracht en kennis hebben van de theorie en de praktijk. Zij coachen de overige leerkrachten, zetten het beleid uit, organiseren scholing voor het team. Ze bewaken en borgen de kwaliteit van het onderwijs aan deze leerlingen. Daarnaast delen twee van deze leerkrachten hun expertise op andere scholen binnen de stichting Unicoz Onderwijsgroep door het begeleiden van scholen bij het vormen van beleid of het begeleiden van de leerkrachten en of leerlingen.

© Begaafdheidsprofielscholen 2011 | Privacy Statement