Actueel

 • 12 januari 2023

  Wiersma verdubbelt geld voor hb-onderwijs

  Lees meer…

 • 14 december 2022

  Een nieuw lid stelt zich voor: O.b.s. Mozaïek

  Lees meer…

 • 14 december 2022

  Maatwerk, talentbegeleiders en ruimte geven – Het Titus Brandsmalyceum

  Lees meer…

 • 14 december 2022

  School op de Berg: hb-onderwijs als de gewoonste zaak van de wereld

  Lees meer…

 • 28 november 2022

  Talent: ‘Bloom is meer dan (we) denken’

  Lees meer…


 • Alle nieuwsberichten

OBS De Mozaïek

“WIJ WIJZEN DE WEG, JIJ BEPAALT DE ROUTE”

Contactgegevens
Willy Brandtplein 2, 7007 LA Doetinchem / website

Over de school
O.b.s. Mozaïek Doetinchem is een Daltonschool. Wij leren ieder kind zelfstandig te worden en zich verantwoordelijk te voelen voor hun eigen leerproces. Dit lukt ons doordat ieder kind een persoonlijk takenblad krijgt, keuzes mag maken om wel of niet deel te nemen aan een instructie en een persoonlijke inbreng heeft in welke onderwerpen hij/zij zich verder wil verdiepen. De leraar is coach. Hij/zij houdt de leerlingen in de gaten en stuurt bij indien dit nodig is.

De hoogbegaafde leerlingen leren we uitdagingen aan te gaan die passen bij hun manier van denken. Door moeilijke opdrachten te doen leren ze ook dat niet alles vanzelf gaat maar dat ze zich moeten inspannen om hun doel te bereiken.

Naast het zelfstandig werken is er ook veel aandacht aan het werken en spelen in groepjes. Om later als volwassene te kunnen deelnemen aan de samenleving, moet je kunnen samenwerken. Ook met mensen die je niet zelf kiest. Zo leren kinderen naar elkaar te luisteren en respect voor elkaar te hebben. Om peers te ontmoeten is het mogelijk dat kinderen deelnemen aan de externe verrijkingsklas van IJsselgraaf.

Om dit gedifferentieerde onderwijs aanbod mogelijk te maken brengen wij aan het begin van het jaar de onderwijsbehoefte van de leerlingen in kaart en passen hierbij het onderwijsaanbod op individueel niveau aan. Dit vertaalt zich onder andere op de takenbladen. Iedere leerling bewandeld zo (deels) zijn eigen leerroute. We houden de resultaten bij en passen dit aan indien nodig.

We hebben een doe- en denklab waar kinderen uitdagende opdrachten kunnen uitvoeren. Dit zijn gevarieerde opdrachten die de ontwikkeling van verschillende talenten/vaardigheden stimuleren. Deze opdrachten staan structureel op het takenblad.

© Begaafdheidsprofielscholen 2022 | Privacyverklaring