Actueel

 • 7 maart 2023

  Column #9 Marko Otten: Een paar flinke slagen in het gedroomde beleid

  Lees meer…

 • 7 maart 2023

  OBS Joseph Haydn: Meegroeien met wat je leerlingen nodig hebben

  Lees meer…

 • 7 maart 2023

  Bonhoeffer College: ’De hb-manier van denken is van de school geworden’.

  Lees meer…

 • 21 februari 2023

  Kenniscentrum HB: thematafel peer-grouponderwijs en publicatie versnellen

  Lees meer…

 • 17 februari 2023

  Vereniging BPS verwelkomt drie nieuwe aspirant-leden

  Lees meer…


 • Alle nieuwsberichten

Column #5 Marko Otten: Empowering

Het startschot voor 2022 echoot nog na over de golven van omikron. Het wordt een bijzonder jaar. We hopen allemaal op verdere afbouw van coronamaatregelen. Voor onze vereniging zal dit vroeger of later een terugkeer betekenen naar live vergaderen. Je kan je daar na al die digitaliteit van de laatste 2 jaar echt op verheugen. Maar we hebben ook geleerd de afgelopen jaren: commissievergaderingen, bijeenkomsten met een beperkte agenda en kortdurende meetings zullen we online blijven doen.

In de voorbije periode is er een klein stuwmeertje aan visitaties ontstaan en dat hopen we dit jaar weg te werken. De coronaprotocollen rondom de voorgenomen visitaties zullen gaandeweg verdwijnen, wat een groot voordeel met zich mee brengt: leerlingen gaan weer mee visiteren. Ik kijk er naar uit. Dat geldt ook voor de uitgestelde BPS-leerlingenconferentie in de Stadion De Galgewaard. Daar komt nog bij dat de ontmoeting met ouders ook weer terugkomt op het programma van de visitaties.

Een bijzondere gebeurtenis van 2022 wordt de Internationale Conferentie van de European Council for High Ability. De vierdaagse ontmoeting van internationaal gerespecteerde onderzoekers en begaafdheidsdeskundigen vindt dit jaar in Den Haag plaats van 31 augustus tot en met 3 september. De titel luidt Empowering Every Talent Together; Creative Way to Enable Personal Growth. Het belooft een intensieve kennisuitwisseling waar wij in de  Nederlandse scholen ons voordeel mee kunnen doen.

De organisatoren in het National Talent Centre of the Netherlands vragen ons uiteraard ook om uit de praktijk van de BPS-scholen goede voorbeelden en inzichten aan te dragen. Ze hebben gelijk, de visitatierapporten laten overduidelijk zien dat we daar wat te brengen hebben. De komende tijd zullen wij deze call for proposals vertalen naar een goede vorm en doorzetten naar onze leden.

Marko Otten

© Begaafdheidsprofielscholen 2011 | Privacy Statement