Actueel

 • 7 maart 2023

  Column #9 Marko Otten: Een paar flinke slagen in het gedroomde beleid

  Lees meer…

 • 7 maart 2023

  OBS Joseph Haydn: Meegroeien met wat je leerlingen nodig hebben

  Lees meer…

 • 7 maart 2023

  Bonhoeffer College: ’De hb-manier van denken is van de school geworden’.

  Lees meer…

 • 21 februari 2023

  Kenniscentrum HB: thematafel peer-grouponderwijs en publicatie versnellen

  Lees meer…

 • 17 februari 2023

  Vereniging BPS verwelkomt drie nieuwe aspirant-leden

  Lees meer…


 • Alle nieuwsberichten

Catalogus uitdagend programma: samen ontwikkelen | vo


Type aanbod

BPschool aanbod

Datum en tijd

Nader overeen te komen

School/organisatie

Fons Vitae, Amsterdam

Contactpersoon

Dhr. B. van Hengel

Thema

Onderwijs en leren

Onderwerpen

Deze studiebijeenkomst is een werkbijeenkomst om samen met de deelnemers een catalogus van inspirerende verrijkingsactiviteiten op te stellen. Fons Vitae neemt het initiatief en start vanuit de catalogus die op deze school wordt gehanteerd. Tevens wordt de wijze besproken waarop docenten de hb-leerlingen begeleiden en hoe een uitdagende leerstructuur wordt ingericht.

Beschrijving

Fons Vitae is in 2010 gestart als aspirant-begaafdheidsprofielschool en heeft vanaf dat moment gebouwd aan draagvlak binnen de school, organisatorische keuzes en een inhoudelijk uitdagend programma voor leerlingen.

Het Fons Vitae toont in deze workshop eerst het verrijkingsprogramma voor leerlingen. Het is een inhoudelijk gericht programma, bedoeld om ideeën op te doen voor verrijkingsprogramma’s op de eigen school. Aan de workshop nemen ook leerlingen met ervaring in het programma deel.

Elke begaafdheidsprofielschool heeft verrijkingsactiviteiten. Deze workshop is dan ook bedoeld als inspiratiebron voor de deelnemers. Fons Vitae doet de aftrap met het eigen programma; de deelnemers vullen aan met hun voorbeelden. Zo ontstaat in deze workshop een gezamenlijk product, bruikbaar voor alle deelnemers.

Tevens komt aan de orde op welke wijze structuur wordt geboden zodat de hb-leerlingen ook daadwerkelijk uitgedaagd worden het programma uit te voeren.

Wat levert het op

De deelnemers beschikken na afloop over een uitgebreide en inspirerende reeks voorbeelden van uitdagend onderwijs en hebben zicht op de keuzes die Fons Vitae heeft gemaakt om de hb-leerlingen gestructureerd uit te dagen.

Doelgroep en eisen

Docenten en coördinatoren van hb-leerlingen. De workshop is bedoeld om gezamenlijk kennis te creëren. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij concrete voorbeelden van uitdagend programma inbrengen.

Omvang

3 uren

Kosten

€ 40

Aantal deelnemers

Minimaal acht, maximaal achttien deelnemers

Datum

In overleg. De studiemiddag kan ook in company verzorgd worden op uw eigen school.

Locatie

Fons Vitae, Reijnier Vinkeleskade 53, 1071 SW Amsterdam of in overleg. De studiemiddag kan ook in company verzorgd worden op uw eigen school.